martes, 21 de agosto de 2018

Viatja Llibre / Viatja Lliure

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat el projecte i l'exposició 'Viatja Llibre / Viatja Lliure' per a fomentar la lectura pels escriptors valencians i difondre el patrimoni cultural valencià.

El projecte consisteix a donar a conéixer els entorns i paisatges on els autors valencians es van inspirar per a escriure les seues obres aprofitant les cases museu i les rutes literàries que hi ha als municipis dedicades als escriptors.

La Generalitat ha identificat de nord a sud nou cases museu d'escriptors i tres rutes literàries: Fundació Carles Salvador (Benassal), Fundació Max Aub (Segorbe), Ruta de Tombatossalts (Castelló), Casa de Lluís Guarner (Benifairó de les Valls), Casa Museu Blasco Ibáñez (València), Ruta Vicent Andrés Estellés (Burjassot), Espai Joan Fuster (Sueca), Casa Natal d'Enric Valor (Castalla), Casa Museu Azorín (Monòver), Casa Museu Gabriel Miró (Polop), Ruta Carmelina Sánchez Cutillas (Altea) i Fundació Cultural Miguel Hernández (Orihuela).

'Viatja Llibre / Viatja Lliure' s'assenta en una exposició itinerant, en una pàgina web i en els fullets d'informació. L'exposició consisteix en 14 panells amb informació sobre la ubicació de la casa o ruta, biografia de l'autor, itinerari literari i un fragment sobre alguna de les seues obres. Comença en la Biblioteca Pública de València, però serà itinerant per cases museu d'escriptors, biblioteques i centres escolars.

(Font Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport) 

Web:

No hay comentarios:

Gadget de animacion Social - Widgets para Blogger