miércoles, 21 de junio de 2017

Simposi sobre Educació Plurilingüe

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat per als pròxims dies 5 i 6 de juliol, al Palau de les Arts, un simposi sobre Educació Plurilingüe que té com a objectiu reflexionar i conéixer plantejaments i reptes actuals de l'educació bilingüe i plurilingüe.

Aquestes jornades estan dirigides al professorat d'Educació Infantil, Primària, Educació Especial, Secundària, Formació Professional i Formació de Persones Adultes del sistema educatiu valencià.

Durant el simposi s'abordaran els aspectes més rellevants respecte a l'educació bilingüe i plurilingüe des de distintes perspectives. També es tractarà l'organització de l'educació plurilingüe d'una llengua minoritzada, així com els programes plurilingües, aprenentatges i competències.

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, participarà el dia 5, en la inauguració de les jornades i presentarà la conferència inaugural que pronunciarà Vicent Pascual, expert en educació plurilingüe, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i Medalla de la Universitat de València, qui parlarà sobre el model valencià d'educació plurilingüe i intercultural.

Així mateix, intervindran en el simposi David Lasagabaster, de la Universitat del País Basc, que tractarà la introducció de la llengua estrangera en sistemes plurilingües, i Joaquim Dolz, de la Universitat de Ginebra, que abordarà l'ensenyament en llengües en un context multilingüe. El dia 5 també tindrà lloc una taula redona de les universitats valencianes sobre educació plurilingüe.

El simposi continuarà el dia 6 amb la intervenció 'L'aula multilingüe: com crear un clima d'aprenentatge que recolza l'adquisició de la llengua escolar', d'Elizabeth Coelho, d'Universitat de Toronto. Per la seua banda, Patrick Carlí, de la Universitat de Cardiff, parlarà sobre el sistema d'educació plurilingüe gal·lés, i Olga Esteve, de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, analitzarà els reptes metodològics del tractament integrat de llengües.


La clausura de les jornades la realitzarà Anna Marzà, de la Universitat Jaume I de Castelló, amb una conferència amb el títol 'Per una didàctica del plurilingüisme' No hay comentarios:

Gadget de animacion Social - Widgets para Blogger