viernes, 30 de mayo de 2014

Teatre. Camina... Camilo. Xiquets i xiquetes soldat

En el context de la campanya Un euro, llavor de soridaritat d'Escola Valenciana, Amnistia Internacional pretén donar a conéixer a l'alumnat valencià la vulneració dels drets humans bàsics que pateixen altres xiquets i xiquetes. S'estima que actualment hi ha uns 300.000 menors en 19 països raptats i reclutats a la força per lluitar en conflictes bèl·lics.

Hui 30 de maig a Novelda (a les 11.00) i a La Romana (a les 16.00) Teatres de la Llum ha presentat el seu espectacle "Camina... Camilo". A Novelda ha assistit alumnat de les escoles Sánchez Albornoz, Jorge Juan, Alfonso X i Jesús Navarro. A La Romana del CEIP Sagrados Corazones.

A través del llenguatge de la llum (s'ha escollit el teatre d'ombres per tal d'explicar una dura realitat de manera visual i poètica) hem vist a Camilo, un xiquet soldat, vivint en un entorn familiar com el de qualsevol xiquet i del que és tret un mal día.

Amnistia Internacional, dins del projecte, ha desenvolupat una guia didàctica concebuda per a realitzar un recorregut conceptual que informa i situa sobre els menors soldat i sobre les seues condicions de vida. La guia s'ha dissenyat per a l'ús del professorat com un material de treball, no només informatiu, sinó práctic, que els permetrà fomentar la consciència i la participació de l'alumnat com a actor clau en la construcció de la pau i en la defensa dels drets de la infantesa de tot el món.

No hay comentarios:

Gadget de animacion Social - Widgets para Blogger